Het bestuur van de vereniging

Wij stellen ons graag aan u voor.

Voorzitter

Ineke Botterweg

Secretaris

Leny Czerniawski

Penningmeester en Ledenadministratie

Annemieke de Vries

Algemeen Bestuurslid

Riet Haandrikman

Algemeen Bestuurslid

Vacature


Ondersteuning aan het bestuur

De ledenadministratie verzorgt aanmeldingen van nieuwe leden, adreswijzigingen en uitschrijvingen.Geef wijzigingen in naam, adres en/of e-mailgegevens zo spoedig mogelijk door aan onze ledenadministratie. Dit is belangrijk want alleen zo kunnen wij je tijdig informeren en onder meer het verenigingsblad altijd naar het juiste adres zenden.
E-mail de Ledenadministratie

De redactie verzorgt het samenstellen, publiceren en distribueren van ons verenigingsblad. Zij zet zich het hele jaar door in, voor onze leden.
Elke twee maanden opnieuw maken zij weer een mooi tijdschrift: het PSG-Medium. Belangrijke bronnen vormen daarbij bijdragen van leden in de vorm van lesbrieven, verslagen van activiteiten, artikelen en foto's van werkstukken onder het motto 'van leden voor leden'. Na het redigeerwerk van alle aangeleverde kopij plus eventuele fotobewerking verwerkt de redactie dit samen met de bestuursmededelingen en activiteitenkalender tot een mooi visitekaartje van onze vereniging.
E-mail de Redactie

De servicelijn is onze eigen hulplijn, de PSG-vraagbaak.
Hier kun je terecht met technische vragen en problemen die je tegenkomt bij het schilderen op porselein.
Dit kunnen vragen zijn zoals:

  • “Waarom is een kleur weggebrand?”
  • “Welk medium kan ik in dit geval gebruiken?"
  • “Op welke temperatuur kan ik mijn werkstuk het beste branden gegeven de technieken die ik erin verwerkt heb?”
Margriet Weurman heeft jarenlang ervaring en houdt van een uitdaging en zij weet als geen ander je vragen te beantwoorden.
Neem telefonisch contact op met Margriet op nummer +31(0)5 70 52 63 98 of stuur haar een e-mail via de servicelijn

Juryvoorzitter
Ieder jaar worden op de PSG-dag wedstrijden gehouden voor onze leden. Alle leden kunnen hieraan deelnemen en dienen zich vooraf in te schrijven met een inschrijfformulier.Ontvangen inschrijfformulieren worden gecontroleerd en de deelnemers worden per ervaringscategorie ingedeeld en krijgen een wedstrijdnummer toegekend.
Op de PSG-dag worden de werkstukken beoordeeld door ons eigen jury team dat bestaat uit zes juryleden, onder leiding van de juryvoorzitter. Beoordeling vindt plaats op de wedstrijddag op basis van objectieve kwaliteitscriteria; persoonlijke gevoelens en voorkeuren spelen geen enkele rol. Per wedstrijdcategorie jureert de jury alle werkstukken op consistente wijze, registreert de beoordelingsresultaten en stelt de prijswinnaars vast.
De prijsuitreiking is aan het einde van de PSG-dag. Alle deelnemers aan de wedstrijden ontvangen na de PSG-dag per werkstuk een certificaat; in geval de score een bepaald niveau behaald, wordt een PSG-Award (goud, zilver of brons) toegekend. Dit systeem van wedstrijdjurering is ontwikkeld door Diana Slegers en wordt sinds 2010 gebruikt.


Redactie

Marijke Frank-de Jong

Redactie

Ingrid Konings-Noy

Redactie

Frans Wijnands

Redactie

Aan de Haan

Jury voorzitter
Servicelijn

Margriet Weurman


Docenten en Branders

Bij verschillende docenten kunnen cursussen gevolgd worden in porseleinschilderen.
Alle docenten zijn lid van de PSG. Voor cursusinformatie en inschrijven, kan contact opgenomen worden met de betreffende docent ⊗.
Tijdens de cursus worden de werkstukken in het algemeen door de docent gebrand.
U kunt ook contact opnemen met de docenten om buiten de cursus te kunnen branden ⊛.
Klik op de naam van een docent hieronder voor nadere informatie.

Enkele leden zijn bereid gevonden om je werkstuk(ken) te branden ⊛. Uiteraard tegen een kleine vergoeding. Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met een van de 'branders' bij jou in de buurt.

Roos Andriese

Vanaf 1999 ben ik begonnen met porseleinschilderen onder begeleiding van diverse docenten. Ik heb geen specifiek specialisme, ik schilder geen vrije, uit de losse pols werken maar juist gedetailleerd. Enkele van mijn favoriete porseleinschilders: Peter Faust, Tatiana Dallest en Julia Dogoliatskaya.

Diny de Beer

Nieuw-Loosdrecht
Telefoon: +31(0)35-6246050
Website: www.dinydebeer.nl

Dieneke Boektje

Veendam
Telefoon: +31(0)598-621001
Website: www.hetporseleinenboek.nl

Marjanne Brouwer

Nijkerk
Telefoon: +31(0)33-2457982

Jenneke Brunnekreeft

Hallo mijn naam is Jenneke Brunnekreeft, bijna 40 jaar ben ik professioneel schilderes.Van 1977-1982 combineerde ik een opleiding tot plateelschilderes bij De Porceleyne Fles, (nu: Royal Delft) met een studie aan de Koninklijke Academie Voor Beeldende Kunst in den Haag. In 1982 opende ik Atelier Zwierige Penseel, een lesinstituut voor realistische schilderkunst. Tijdens de cursus porselein schilderen wordt veel aandacht besteed aan de “softlook techniek”, die ik van de beroemde porseleinschilderes Paula Collins leerde. Mijn werk is realistisch, de natuur is mijn belangrijkste inspiratiebron. Vele opdrachten heb ik de afgelopen 35 jaar geschilderd, o.a. portretten, tegeltableaus, landschappen. Voortdurend werk ik aan nieuwe exposities, ik exposeerde o.a. in Amsterdam, Utrecht en New York. In galerie Zwierige Penseel is een expositie ingericht met recent werk. U bent van harte welkom na telefonische afspraak. ( 0545 475486 ) Virtueel kunt u mijn schilderijen bekijken op www.jennekebrunnekreeft.nl Op de Facebook pagina van Atelier Zwierige Penseel zijn veel tegeltableaus te zien, die ik de afgelopen jaren in opdracht mocht schilderen.

Christiane De Clercq

Ik ben Christiane De Clercq en ben woonachtig in Kasterlee in België. Mijn specialiteit met porseleinschilderen is de Nat in Nat techniek, en schilderen met de vingers. Op mijn website kunt u resultaten zien van deze technieken.

Telefoon: +32(0)14728127
Website: http://www.christianeshappypainting.be

Loes Duifhuizen

Mijn naam is Loes Duifhuizen, Ik woon in Dalen in de provincie Drenthe en schilder nu ongeveer 30 jaar waarvan 10 jaar met heel veel plezier op porselein. Ik heb altijd veel geschilderd en dan vooral bloemstillevens en landschappen in aquarel en af en toe maak ik in opdracht nog muurschilderingen voor winkels en restaurants. Een zijsprongetje is het maken van exclusieve broches en hangers die ik bewerk met halfedelstenen, mineralen en zoetwaterparels. Ik ben begonnen met porseleinschilderen bij Anneke Nijmeijer in Mantinge en na een aantal jaren ben ik bij Margriet Weurman verder gegaan. Ik heb van beide dames veel geleerd en ben een eigen stijl gaan ontwikkelen waarbij ik veel gebruik maak van lusters en mijn aquarelverleden. Sinds een jaar of 8 geef ik les en ook dat doe ik met heel veel plezier. Het is ook voor mij altijd een feestje en ik geniet er net zo van als "mijn dames".Ik vind het heerlijk om ook "buiten de lijntjes"te werken en werk graag met een "los" penseel maar hou ook van fijn penwerk en andere technieken. Kortom, alles wat mooi is en dat is een rekbaar begrip. Als ik thuis ben is mijn atelier open, iedereen is welkom en de koffie staat klaar. Telefoon: +31(0)52-4561778

Marijke Frank-de Jong

Ik ben Marijke Frank-de Jong en ik beschilder porselein vanaf 1988. Sinds 1992 ben ik les gaan geven in mijn eigen atelier in Veenendaal. Porselein schilderen én les geven is mijn leven! Sedert 10 jaar heb ik 1 of 2x per jaar les van verschillende buitenlandse porselein schilders. Zo leer ik elk jaar weer wat nieuws. Naast regulier les geef ik ook al jaren workshops van één of meerdere dagdelen. Verder verkoop ik opglazuurverf (2 verschillende merken) tot alle schilder benodigdheden én goede tweedehands keramiekovens! Er is zelfs een kado-bon-bordje te verkrijgen!! U kunt altijd vrijblijvend langs komen.
Telefoon: +31(0)318-308710
Website: www.atelierpenp.nl

Heleen Grundmeijer-Reyers

Soest
Telefoon: +31(0)6-83704376
Website: www.porceleen.nl

Lia Hendriks

Bladel
Telefoon: +31(0)49-7382277
Website: www.ganzenhof.nl

Hennie Kleinendorst

Waalwijk
Telefoon: +31(0)416-334074

Patricia Lotens

Baarn
Telefoon: +31(0)35-5435525
Website: www.lotensatelier.nl

Diny Toom

Apeldoorn
Telefoon: +31(0)55-3553770

Margriet Weurman

Welsum
Telefoon: +31(0)5 70 52 63 98

Janny Baas

Mijn naam is Janny Baas en als porseleinschilder begonnen in 1986. In de loop van de jaren heb ik bij verschillende docenten mij allerlei technieken eigen gemaakt. Samen met mijn eigen creativiteit kan ik dit gebruiken om dit op porselein toe te passen. Ook heb ik het geluk gehad bij een meester-schilder de beginselen van de majolica en onder glazuur techniek te kunnen leren. Dit is een moeilijk vak maar het geeft mij nog steeds naast het porseleinschilderen veel voldoening en inspiratie. Ik ben van mening dat het delen van kennis door middel van het PSG Medium en website en huiskamergroepjes veel doet aan de verbreiding van deze geweldige hobby. Het netwerk van porseleinschilders draagt bovendien bij aan prettige contacten onderling wat naar mij idee zeker zo belangrijk is voor het welbevinden.
Telefoon: +31(0)512-365135

Lida Baars

Papekop
Telefoon: +31(0)348-562467

Ymkje de Haan

Drogeham
Telefoon: +31(0)512-331252

Neem contact met ons op!

Zoekt u meer informatie, wilt u lid worden of heeft u gewoon een opmerking of vraag,
vul het onderstand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op...